Hrvatska politička smotra

22. Spomen-pohod na Jazovku (22. lipnja 2012.)

IMG_9209
Pokraj jame Jazovke, kod Sošica na Žumberku, misom zadušnicom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast ranjenim i bolojućim vojnicima i civilima koje su partizani ubili tijekom Drugoga svjetskog rata i poraća te potom bacili u jamu koja je otkrivena prije 22 godine. Svetu misu predvodio je pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško, istaknuvši kako se spominjemo događaja ispunjenih nečovječnim i bezosjećajnim postupcima komunističkih vlasti, trpljenjem i nepravdama koje su obilježile našu hrvatsku domovinu neposredno nakon Drugoga svjetskog rata.

         Na misi i molitvi sudjelovalo je i 15-ak rimokatoličkih i grkokatoličkih svećenika te preko 2000 hodočasnika, a za žrtve muslimanske vjere molio je Admir ef. Muhić, izaslanik predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Sustavno zataškavana istina

       Spomen pohod “Jazovka” tradicionalno se organizira na Dan antifašističke borbe, a organizator je udruga Hrvatski obredni zdrug Jazovka. Stojimo nad ovom jamom punom ljudskih ostataka i pitamo se tko je pobio sve te ljude. Zar je moguće da su pobijeni samo zato što su voljeli hrvatsku državu? Zar je moguće da i danas uoči 21. obljetnice samostalne države Hrvatske mi ne znamo pravu istinu – upitao je predsjednik Hrvatskog obrednog zdruga – Jazovka Boris Prebeg. Kao preduvjet ozdravljenja našeg društva i države od vladajućih je zatražena lustracija i ukidanje Zakona o oprostu.

Više o zahtjevima udruge Hrvatski obredni zdrug Jazovka upućenim vlastima Republike Hrvatske pročitajte na www.jazovka.hr.

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: