Hrvatska politička smotra

Generacija obnove: Inicijativa mladih preostalih u Hrvatskoj

Apatija, beznađe, bezizglednost. Iz godine u godinu na desetke tisuća mladih napušta domovinu bez želje i vjere u povratak. Mladi naraštaji, koji su pak ostali u Hrvatskoj, imaju zahtjevnu odgovornost mienjanja postojećih družtvovnih i političkih okolnosti. Na tragu toga je i uzpostava stranke Generacija obnove.

Nova i mlada stranka utemeljena je dne 4. veljače 2017. u Delnicama, malomu gradu, koji odražava tamnu sliku Hrvatske promatranu iz predođbe demografske depresije. Izumiranje Hrvata kroz stalan manjak novorođene djece sada je potpomognuto velikim izseljeničkim valom. Dosadašnje političko vodstvo u Hrvata, ne samo da nema rješidbu za postojeće stanje, već je i dio spomenutih težkoćaa. Slikovito i jasno, o tome se izjasnio predsjednik stranke Frano Čirko, ustvrdivši kako su dvije najveće stranke stvarni zavod za zapošljavanje, jer se preko njih dobivaju dobri poslovi.

Subota je dan za alkohol ili…

Na utemeljiteljskome saboru okupilo se stotinjak mladih osoba iz raznih djelova Liepe Naše. Događaj se zbio u subotu, dana u tjednu, kada mladež odmara od tjedna te prikuplja snage za večernji subotnji izlazak. Ipak, postoji nemali broj mladih osoba, koji subotu provedu trezvenije, promišljajući o pronalazku izašašća iz sve neželjenije stvarnosti hrvatskoga družtva. Generacija obnove je stranka, koja okuplja takve mlade ljude.

 

 

 

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: